Nyheter

Tillbaka till nyhetsarkivet

Techinova håller utbildning för Vattenfall Service

Nyligen kunde Techinova berätta om att vi för E.ON Energidistributions räkning ska automatisera fem lokalnät med hjälp av Techinovas lösning för självläkande nät. Vattenfall Service ska installera fyra av dessa nät och idag är de på utbildning på Techinova i Karlskrona.

Peter Fransson och Henrik Johansson från Techinova håller utbildning för Vattenfall Service.

E.ON Energidistribution har valt att automatisera fem lokalnät med hjälp av Techinovas lösning för självläkande nät. Genom lokal automatisering i sektionerade nät, öppnas möjligheter för en rad smarta och intelligenta funktioner. Nätet rustas för nutida behov och framtida utmaningar. Vattenfall Service ska installera fyra av näten. Representanter från de fyra nät som avses var på plats i Karlskrona, det gäller två nät i Norrland, ett i Norrköping och ett nät i Östra Småland.

Utbildningen omfattar allt från upplägg kring självläkande nät, automation, produktgenomgång, material, AMS-installation, provning punkt till punkt och felsökning.

Först ut är Vattenfall Service, Region Norra Norrland som representeras av Björn Molin. De planerar att driftsätta redan i nästa vecka, nätet ligger i närheten av Skellefteå.

Läs mer om självläkande nät här:

Christer Johansson, på Vattenfall Service presenterar även Vattenfall Service verksamhet för Techinova-teamet.