Nyheter

Tillbaka till nyhetsarkivet

Vaggeryds Elverk väljer Techinova som leverantör av driftövervakningssystem.

Vaggeryds Elverk ska ersätta sitt befintliga driftövervakningssystem med Techinovas SCADA/DMS-system, baserat på COPA-datas plattform zenon. Driftövervakningssystemet skall användas för utökad styrning och övervakning av fjärrutrustning, fördelningsstationer och frånskiljare.

Vaggeryds Elverk äger och underhåller elnätet i Vaggeryd med omnejd. De har ca 4 100 anslutna kunder. Den största andelen kunder är vanliga hushåll, men leverans sker även till flera industrier. En del av elen i nätområdet kommer från lokala småskaliga vattenkraftsproducenter och mikroproducenter av sol.

Stefan Aronsson (Driftchef, Vaggeryds Elverk), Magnus Dauhn (Arbetsledning, Vaggeryds Elverk) och Johan Wistedt (SCADA Ingenjör, Techinova) vid godkännande av FAT i Karlskrona.

 - Vaggeryds Elverk har sedan stormen Gudrun härjade 2005 satsat på att  vädersäkra elnätet och står nu inför digitalisering av driften av elnätet och valet föll på Techinova som leverantör av nytt Scada/DMS system, säger Stefan Aronsson, Driftchef på Vaggeryds Elverk.

- Vaggeryds Elverk är kund till Techinova sedan drygt ett år tillbaka. Att de nu väljer oss som leverantör även av driftövervakningssystem är mycket glädjande, säger ansvarig projektledare Henrik Johansson på Techinova.