Nyheter

Tillbaka till nyhetsarkivet

Techinova uppgraderas till Qualified Partner av COPA Data.

Samverkan mellan Techinova och COPA Data har pågått i 5 år. Techinova nyttjar COPA Datas plattform zenons Energy Edition som har stöd för fler än 300 protokoll, för utveckling av SCADA-system. Techinova har anpassat systemet för att passa svensk eldistribution, och anpassning sker även för respektive kunds unika miljö. Den första leveransen gick till Karlshamn Energi och många kunder har därefter valt Techinova som leverantör av SCADA-system på zenon plattformen.

COPA-Data är ett privatägt österrikiskt företag. Som självständigt bolag kan de agera snabbt och flexibelt, fortsätta ta fram nya standarder för funktionalitet och användarvänlighet, och leda utvecklingen på marknaden. Idag finns det ca 135 000 installerade system världen över inom flera branscher; livsmedel, energi- & infrastruktur, fordons och läkemedelsindustrier.

-       Vi sökte efter en flexibel och öppen plattform för vår SCADA-utveckling säger Henrik Johansson, projektledare på Techinova. Valet föll på COPA-data. zenon är ett modernt ramverk som är anpassat mot energisektorn. All funktionalitet som krävs för ett energiautomationsprojekt finns klar för användning utan programmering. Man kan skapa avancerade applikationer genom konfiguration och tidsåtgången för utveckling minimeras. Som utvecklare och/eller användare får man dessutom tillgång till en stor Community med många användare, där man oftast hitta svar på de frågeställningar som dyker upp.

Olov Emås, VD för COPA Data Scandinavia

 

-       Jag är glad och stolt över att få arbeta aktivt tillsammans med en partner som Techinova. Med sin kompetens inom eldistribution och erkända kunnande inom zenon Energy Edition är det med glädje som vi idag meddelar att Techinova uppgraderats till Qualified Partner inom COPA-DATA Partner Community. Med uppgraderingen erkänns Techinovas tekniska kunnande på zenon Energy Edition som en av de allra högsta i Sverige och Skandinavien, säger Olov Emås, VD för COPA Data Scandinavia.