Nyheter

Tillbaka till nyhetsarkivet

Techinova levererar fjärrstyrenheter till Mariehamn på Åland, Finland: En ny marknad för innovativ energihantering.

Techinova tar ett viktigt steg in på en ny marknad med sin första leverans av RTU:er till Mariehamn på Åland, Finland. Detta markerar en betydande milstolpe för företaget, som nu utökar sitt engagemang i den globala energiomställningen. Precis som eldistributörer världen över, står Mariehamn inför utmaningen att integrera mer lokal produktion i sitt elnät, och Techinova Insight erbjuder lösningen för att möta dessa krav.

Mariehamn, Åland.

Mariehamn tar ett stort steg mot att modernisera sitt elnät genom att välja spetstekniken Techinova Insight, från Techinova. Techinova Insight erbjuder en avancerad mjukvaruplattform som inte bara visualiserar den aktuella statusen i elnätet utan också inkluderar en central koncentrator för informationsinsamling och hantering av IT-säkerhet.

Lösningen omfattar moduler förfelindikering och övervakning av nätkvalitet, vilket gör det möjligt för Mariehamn att noggrant övervaka och hantera sin el-infrastruktur. Genom att sätta gränsvärden för larmindikeringar kan eldistributörer som Mariehamn agera proaktivt för att lösa problem och optimera prestanda i realtid.

"Den här affären är mycket betydelsefull för oss, eftersom det är vår första leverans till Åland och en spännande möjlighet att expandera vår marknad. Vi är glada över att få hjälpa Mariehamn att implementera Techinova Insight i sitt elnät och ser fram emot att stödja dem genom energiomställningen med vår lösning." säger Peter Fransson, försäljningschef på Techinova.

Leveransen representerar inte bara en ny marknad för Techinova, utan också ett betydande bidrag till Mariehamns strävan efter att modernisera och digitalisera sitt elnät med hjälp av toppmodern teknik.

"Vi är väldigt glada över samarbetet med Techinova och ser fram emot att ta steget mot att modernisera vårt elnät. Techinovas lösning passade perfekt för våra specifika behov och vi är övertygade om att det kommer hjälpa oss att effektivt hantera och optimera elnätet i Mariehamn." säger Mikael Nordlund, elchef och driftledare på Mariehamns Energi.