SCADA-lösning för batterilager

Tillbaka till kundcase

Techinova AB

Techinova säkrar nationellt kontrakt avseende SCADA-lösning för storskaliga batterilager.

Techinova, en ledande aktör inom energisektorn, har vunnit ett kontrakt avseende driftövervakning av ett stort antal batterilager i Sverige. Utrullningen av projektet har inletts under vår och sommar och fortgår även i höst.

Techinova har en djupgående kunskap och lång erfarenhet av att bygga komplexa lösningar, däribland SCADA-system. Uppdraget innebär att Techinova bygger ett centralt SCADA-system för driftövervakning som sedan distribueras ut till ett flertal underliggande batterilager. Techinovas roll är förutom byggnation även hosting av tillhörande IT-miljö, idrifttagning samt konsulttjänster.

-         De senaste årens utbyggnad av förnybar produktion har medfört nya behov i elnätet, säger Henrik Johansson, teknisk chef på Techinova. Det innebär också nya aktörer träder in på marknaden. Vi ser nu att storskaliga batterilager börjar växa upp runtom i Sverige för att bl.a. optimera effektanvändning. Parallellt ökar då behoven av kontroll, mätning och analys. Denna typ av uppdrag passar oss bra, och vårt SCADA-team ser fram emot projektet, avslutar Henrik.

Techinova nyttjar COPA-DATA:s plattform Zenon för byggnation av driftövervaknings system. Techinova och COPA-DATA:s samverkan har på gått under 10 år, vilket betyder ett djupgående och förtroligt samarbete som innebär en stor fördel för en leverans som denna.

Om Techinova: Techinova är en ledande leverantör av tekniska lösningar inom energisektorn, specialiserad på styrning, automation, driftövervakning och komplexa systemlösningar. Sedan 2010 har Techinova erbjudit högkvalitativa och innovativa lösningar med fokus på hållbarhet och framtids säkrade system.

Boka möte

Vi är ständigt i rörelse och våra tekniker och tekniska säljare är alltid någonstans nära dig, vi reser Sverige runt från söder till norr! Tveka inte att ringa oss för ett möte när våra tjänster behövs. I dessa tider går det självklart även att boka ett Teamsmöte. Planera ditt möte här eller ring oss på +46 (0) 455 655 530.

Kontakta oss