Techinovas idé om en blockuppbyggd lösning för smartare elnät kan nu förverkligas. Som ett av närmare hundra projektförslag får de ta del av Vinnovas 90 miljoner kronor – öronmärkta för innovativa forsknings- och utvecklingsprojekt i tidiga skeden. 

 1,4 miljoner kronor tilldelas nu den Karlskronabaserade företaget Techinova, verksamma inom eldistributionssektorn. Ett välkommet tillskott, säger vd Marianne Ivarsson.

– I fjol ökade vår försäljning med ca åttio procent, vilket är mycket glädjande. För ett ungt bolag är det ändå svårt att avsätta såväl personella som ekonomiska resurser för den långsiktiga produktutvecklingen. Nu har vi fått den möjligheten. 

Syftet med den premierade innovationsidén är att ta ett tekniksprång i utvecklingen mot framtidens produktportfölj. Ett av målen är att möjliggöra markanta energi-besparingar i elnätet.

– Kravet om ett hållbart samhälle, kraftiga väderväxlingar, förnyelsebara energikällor och statliga regleringar driver på utvecklingen i elnätsbranschen. Parallellt har nya tekniska möjligheter bidragit till alltmer intelligens i näten. Vi har utvecklat en systemlösning som innehåller kommunikations- och automationslösningar för elnätet, nu tar vi denna produkt vidare till nästa utvecklingssteg. 

Syftet med VINNOVAS öronmärkta pengar är att stötta mindre företag i tidiga projektskeden. ”Innovation i små och medelstora företag är viktigt för att långsiktigt skapa tillväxt och för att få fram nya lösningar som bidrar till samhällsutvecklingen. Samtidigt har små företag ofta svårt att hitta finansiering i tidiga skeden av innovationsprojekt med hög risk och där spelar vårt stöd en viktig roll", säger Charlotte Brogren, generaldirektör för VINNOVA.

Kontakt:       Vd Marianne Ivarsson, Techinova AB

Tfn: 0700-00 90 32 e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Techinova AB är verksamma inom energisektorn och utvecklar och säljer produkter som skäddarsys till ett helhetskoncept för el-distributörer. Det egenutvecklade TechiNode-systemet innehåller kommunikations- och automationslösningar som vid behov kompletteras med väl utvalda tredjepartsprodukter där personalen kan tillföra mervärden genom sin erfarenhet och kunskap från branschen. Techinova tar ett helhetsansvar kring affären och erbjuder även driftsättning, service och support.

 

 

 

Anmäl er till vårat nyhetsbrev

Skriv nyhetsbrev i fritext fältet.